Welke isolatiewaarde heeft hr glas

Er zijn diverse varianten van HR glas te verkrijgen. De classificatie van HR glas is afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas. HR++ glas is prijziger dan standaard dubbelglas.

Welke eis stelt de gemeente aan HR glas?

De isolatiewaarde bepaald wat voor soort glas je hebt. De isolatiewaarde wordt bepaald door de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas ligt tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen zijn gevuld met droge lucht in de spouw. Met een isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K heeft HR+ glas argon/krypton als spouwvulling. De isolatiewaarde van HR++ glas ligt tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met edelgas als spouwvulling.

HR++ glas wordt vaak gezien als de gebruikelijke keuze als het om glaswerk gaat. HR en HR+ glas wordt enkel nog toegepast voor herstel aan ruiten of voor het vervangen daarvan. Dit type glas zal daardoor steeds vaker worden toegepast.

Hoe kunt u het type glas aan de buitenkant zien?

Het is niet altijd gemakkelijk om te zien welk glastype er is vanaf de buitenkant van een woning. Het bouwkundig rapport of taxatierapport bevat vaak informatie over het type glas. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u zien wat voor soort HR glas er is.

Met behulp van een lucifer kunt u de glassoort achterhalen. Houdt een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Dubbelglas is aanwezig als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld hetzelfde is.

Mocht het vlammiddelste een andere kleur hebben, dan betreft het HR++ glas. Dit is omdat er bij dit soort glas een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Hoewel dit niet zichtbaar is voor het menselijk oog, kan het worden opgemerkt met dit trucje.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1147

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst
> Condensvorming op de beglazing aan de binnenkant lees hier wat u kunt doen