Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst

Op de markt zijn er vele verschillende beglazingsmogelijkheden verkrijgbaar. In vroegere tijden bestond de meeste beglazing uit enkel glas. Voor nieuwbouwwoningen wordt meestal HR +++ glas gekozen.

Verminder uw CO2-uitstoot met nieuwe beglazing

Bij gebruik van een ander type glas in een huis met momenteel enkel glas, zal de besparing toenemen. Als u kiest voor dubbel glas, kunt u per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas besparen. Wanneer u in plaats van dubbel glas HR++ glas plaatst, zal de jaarlijkse besparing per vierkante meter 11,9 m3 gas zijn.

U kunt besparen dankzij de isolatie van andere soorten glas, omdat enkel glas dat niet doet. U kunt bij het verduurzamen van uw huis vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies vanuit de overheid of gemeente. Informeer bij de gemeente of overheid naar de duurzaamheidssubsidies die beschikbaar zijn, zodat u naast het besparen op energiekosten ook kunt besparen op aanschafkosten.

Hoeveel moet u betalen om glas te laten vervangen?

Doorgaans wordt er gekozen om enkel glas te vervangen door HR glas. Verschillende factoren bepalen de kosten van het vervangen van de beglazing. Het is van belang om vast te stellen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer de beglazing dikker is dan het huidige glas, moeten meestal de kozijnen worden aangepast, wat leidt tot extra kosten. Er zijn ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid, zoals al eerder vermeld. Dit kan de kosten verlagen en daardoor het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Als er momenteel enkel glas in uw woning aanwezig is, zal uw wooncomfort verbeterd worden. Door de verbeterde isolatie van uw huis zal er minder warmte verloren gaan. Dit leidt uiteindelijk tot een verlaging van uw energiekosten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1147

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Welke isolatiewaarde heeft hr glas
> Condensvorming op de beglazing aan de binnenkant lees hier wat u kunt doen